ponedjeljak, 10. listopada 2016.

Čokoladna salama s keksom i lešnicima


Sastojci:
300 g čokolade
300 g šećera u prahu
200 g keksa
100 g lešnika
2 jajeta
Priprema:




1. Lešnike kratko tostirati tek da zamirišu pa ohladiti. Zatim ih iseckati ili samleti pa ostaviti sa strane.
2. Keks krupno samleti.
3. Čokoladu rastopiti na laganoj temperaturi, dodati šećer u prahu, keks i lešnike pa sve dobro promešati.
4. U to dodati umućena jaja i još jednom sve izmešati da se sastojci dobro povežu.
5. Smesu preručiti u kalup obložen najlon folijom, ravnomerno rasporediti i prekriti. Odložiti u frižider da se dobro ohladi (najbolje preko noći).
6. Pre služenja izvaditi iz frižidera, ostaviti na sobnoj temperaturi 10-ak minuta, iseći parčad željene veličine i poslužiti.
Savet: Kolač je najbolje ostaviti da odstoji 24 sata u frižideru kako bi se svi ukusi proželi i tekstura dobila potrebnu čvrstinu.

Izvor: makeupfitness.info

Nema komentara:

Objavi komentar