četvrtak, 27. listopada 2016.

KOLAČI 5 U 1


Kada su neka slavlja u pitanju,kao što su slave, poznato je da spremanje kolača oduzima puno vremena. Ovo je recept za 5 u 1, tj od jedne osnove dobićete pet vrsta kolača i tako smanjiti vreme pripreme. Ovi kolači su posni,a recept za njih je objavljen u specijalnom posnom izdanju časopisa

Potrebno za testo:
200 ml vode
400 ml ulja
750 gr brašna
200 gr šećera
1 vanilin šećer
½ kesice prašak za pecivo

Za glazuru (srce):
150 gr šećera u prahu
2 kašike vruće vode
1 kašičica soka od limuna
ekstrakt ruma (5 ml)
roze prehrambena boja

Fil za vanilice:
3 kašike džema od kajsija
2 ravne kašike mlevenih oraha

Za butter krem cvetove:
100 gr biljnog margarina
100 gr šećera u prahu
roze i zelena prehrambena boja

I još treba:
150 gr crne posne čokolade
150 gr bele posne čokolade
džem od šipurka ili jagoda
6 kašika ulja
1 burbon vanilin šećer

Vodu, ulje, šećer i vanilu staviti na vatru da provri. Kada provri u to dodati brašno i dok je još na vatri dobro promešati da se sve izjednači, a onda skloniti i ostaviti desetak minuta da se prohladi.


Radnu površinu malo pobrašniti i sa oklagijom razvući testo. Vaditi razne oblike, kao što su zvezde, srce, krug, kocke itd. Za gusarsko oko napravite kuglice pa sa drškom od varjače ili prstom napravite udubljenje u sredini. Kolače peći na 180 °C desetak minuta.

Rum srce: Glazuru za srce napravite tako što šećer prelijete sa vrućom vodom, dodate sok od limuna, ekstrakt ruma i prehrambenu boju. Viljuškom mutite da smesa postane glatka i sjajna. Sa kašičicom sipate glazuru na kolač, brzim pokretima razmažete po kolaču i ostavite da se glazura prosuši i stegne. Nemojte stavljati mnogo glazure, jer će onda cureti. Kad se glazura prosuši, ukrasiti sa crnom čokoladom.

Cvetni minjoni:Kolačiće (sa cvetićima) premažite sa džemom po želji, sastavljajte po dva i ostavite da se dobro stegnu. Otopite belu čokoladu sa 3 kašike ulja i sa okretanjem prema dole umakati kolačiće do pola u belu čokoladu. Ostavite da se čokolada stegne, a onda ih ukrasite sa crnom čokoladom i butter krem cvetićima.

Butter krem cvetići:Umutite margarin sa šećerom u prahu i u 2/3 smese stavite roze boju, a u 1/3 zelenu. Krem stavite u kese sa nastavcima za cvet (wilton 107) i za dršku (wilton 4) i napravite cvetiće.

Zvezdice:Crnu čokoladu otopite sa tri kašike uja. Zvezdice glazirajte sa crnom čokoladom i ukrasite belom. Pre nego što se čokolada stegne, posuti ih srebrnim šljokicama za kolače.

Vanilice: Džem od kajsija i mlevene orahe dobro promešati da se izjednači,a onda filovati po dve vanilice. Posuti ih šećerom u prahu u koji je dodata burbon vanila.

Gusarsko oko: Udubljenja na pečenim kolačićima punite džemom od šipurka ili od jagoda.

Izvor: makeupfitness.info

Nema komentara:

Objavi komentar