ponedjeljak, 10. listopada 2016.

NISAM NEKI LJUBITELJ ŠPAGETA ALI KAD IH NAPRAVITE PO OVOM RECEPTU MORATE IH VOLITI


Ako probate ove spagete recicete da su ovo mnoogo bolje spagete nego sa carbonara umakom 🙂 Ovo su za mene najbolje spagete i inace su nam najomiljenije u kuci. Na molbu nekih cura objavljujem receptic 🙂
SASTOJCI
500g Tjestenine Spaghetti Podravka
200g slaninice ili barene sunke
700ml mleka
6 kasika brasna
100g topivog sira
1 kasikica soli
1 kasikica vegete
bosiljak,origano,timjan(po ukusu)
1 kisela pavlaka




PRIPREMA
U kljucalu vodu staviti malo soli i ulja i ubaciti spagete.Ako zelite da budu malo tvrdje AL DENTE, da se osete pod zubima,onda odmah iskljuciti vatru i sacekati oko 8 minuta,a ako volite mekse onda kuvati duze.Nakon sto ih procedite,ne ispirati sa vodom,dodati malo maslinovog ulja i promesati.
Iseckati sitno slaninicu i staviti u serpicu da se przi.Naliti 600ml mleka,a u ostatak razmutiti brasno.
U serpicu sa slaninicom i mlekom dodati zacine i promesati,kada prokuva,skloniti sa vatre i lagano uliti brasno sa mlekom,svo vreme mesajuci…vrattiti na sporet i mesati dok se ne zgusne.
Kada se umak zgusnuo,izrendati sir i promesati,a potom dodati pavlaku i opet promesati.
Sluziti toplo 🙂
Ja po nekad umak izmesam sa spagetama,a po nekad posenbo sipam spagete na tanjir,pa tek onda preko njih umak 🙂
Prijatnooo 🙂

Izvor: makeupfintess.info

Nema komentara:

Objavi komentar