ponedjeljak, 10. listopada 2016.

Obradujte voljenu osobu ovim šarmantnim red velvet keksićima!


Sastojci:
Testo
50 g čokolade za kuvanje
170 g putera
120 g kisele pavlake
2 jaja
2 kašike ekstrkta vanile
280 g brašna
180 g smeđeg šećera
1 kašičica praška za pecivo
2 kašičice kakaoa
1 kašika jestive boje
prstohvat soli
Fil




200 g maskarpone sira
100 g šećera u prahu
40 g putera
Priprema:
Testo
1. Rernu uključiti da se zagreje na 180ºC. Otopiti puter i ostaviti sa strane. Čokoladu usitniti i otopiti na pari uz stalno mešanje.
2. Umutiti otopljen puter, pavlaku, ekstrakt vanile, jestivu boju i dobro sjediniti.
3. U drugoj posudi sjediniti prosejano brašno sa kakaom i prašak za pecivo.
4. U trećoj posudi umutiti jaja sa šećerom da se dobije sjajna i bledožuta boja a smesa postane homogena i glatka.
5. Tome dodati mešavinu sa puterom i lagano promešati, pa malo po malo dodavati brašno i dobro sjediniti.
6. Pripremljenu smesu pomešati sa otopljenom čokoladom i sjediniti da se dobije homogena masa.
7. Kašikom vaditi testo i ređati na pleh obložen papirom za pečenje. Testo blago pritisnuti viljuškom i peći oko 12 minuta na 180ºC.
8. Pečene kolačiće izvaditi iz rerne i ostaviti da se potpuno ohlade.
Fil




1. Umutiti sir sa puterom a zatim dodati šećer.
2. Nastaviti mućenje dok smesa ne postane lagana i prozračna.
Finalni postupak
1. Hladne keksiće filovati i spajati po dva kao sendvič.
2. Keksiće čuvati u zatvorenoj posudi na hladnom mestu (frižider).

Izvor: makeupfitness.info

Nema komentara:

Objavi komentar